Customer support: office@biomall.rs
Serbian

Biotin 5 000 mkg 110 kapsula/ 21st Century

Biotin 5 000 mkg 110 kapsula/ 21st Century
Biotin 5 000 mkg 110 kapsula/ 21st Century
2,200 din.
Kod proizvoda: Biotin 5000 mcg 110 caps
Dostupnost: Na lageru
 

Biotin 5 000 mkg 110 kapsula/ 21st Century

  • Biotin je hranljivi dodatak iz grupe vitamina B, po neverovatnoj ceni.održava aktivnost nervnog sistema
  • uvećava energiju tela
  • stvara tonus
  • umiruje nervni sistem
  • pospešuje metabolizam
  • jača strukturu dlake
  • jača nokte
  • održava normalan nivo triglicerida

Šta predstavljava Biotin?

Biotin je hranljivi dodatak iz grupe vitamina B, po neverovatnoj ceni. On je nezamenljiv koenzim četiri enzima, koji su neophodni  ljudskom organizmu za obavljanje nekih aktivnosti, kao što su: aktiviranje folijeve kiseline i stvaranje energije iz glukoze.
Poznat je i kao Vitamin B7. Neophodan je i za rast ćelija i za normalano funkcionisanje organizma. Održave zdravim kosu, kožu i nokte. Biotin makar i ćešče se naziva „koenzim R“ i „vitamin N“. Biotin j e važan i za sintezu masnih kiselina, kao i nekih aminokiselina.  Manjak u ljudskom organizmu može dovesti do različitih reakcija, kao što su: osipi na koži, visok nivo holesterola, opadanje kose i dr., takođe vodi i do nekih genetskih poremećaja: dermatit, razna oboljenja kože, stomačni problemi, opadanje kose, visok holesterol, srčana oboljenja i dr.

Šta moramo znati o Biotinu?

Biotin kapsule po super ceni su neophodne, jer on je katalizator mnogih važnih hemijskih reakcija u organizmu. Biotin možemo nabaviti iz različitih namirnica: banana, žumance, mahunarke i dr. Zato hranljivi dodatci koji sadrže biotin su neophodni i rasprostranjeni, jer nam dostavljaju neophodnu dozu vitamina B, bez uzimanja ogromne količine hrane.

Kako deluje Biotin u kapsulama?

Biotin kapsule po super ceni su neophodne, jer on je katalizator mnogih važnih hemijskih reakcija u organizmu.Biotin 5 000 mkg kapsule 21 st Century, pomažu u održanju triglicerida u krvi; važan katalizator u ljudskom organizmu, jača nokte. Isto tako on je veoma koristan i u borbi sa kožnim bolestima: akni ekzema, osipi i dr. Biotin po super ceni učestvuje u razgradnji šećera, a to je i važan razlog pojavi bola u mišićima i grčeva u stomaku, kao je telo fizički premoreno, mogu biti rezultat toga što naš organizam nije u stanju da iskoristi šećer kao „gorivo“.
Takođe Biotin učestvuje i u metabolizmu mesnoća. Primećeni su različiti simptomi kad je u pitanju nedovoljno Biotin, neki su vezani za  sintezu masnoća, drugi uključuju niz kožnih problema. Biotin je veoma važan za fukciju enzima acetil Ko-A karboksilaza, koji zajedno sa  gradivnim elementima pomaže u proizvodnji masnoća.
Zbog manjka Biotina ćelijske komponente masnoća, nisu u stanju da se reprodukuju na pravilan način, zbog čega u ćelijama kože počinju da se javljaju problemi. Najčešći problem koji s kojim se susreću deca  je dermatit. U tom slučaju javljaju se biličate ili žućkaste fleke na koži, iza ušiju novorođenčadi, oko skalpa, obrva i glave. Kod odraslih osoba međutin, to stanje se naziva seboreja. Pošto je pomoćni vitamin, Biotin pomaže u održanju  aktivnog rada nervnog sistema. Nervni simptomi, koji se javljaju u slučaju manjka Biotina su:  nedostatak tonusa u mišićima (hipotonija), grčevi, kao i odsustvo mišićne koordinacije (ataksija). 

Kakav je značaj i uloga Vitamina B-7? 

Metabolizam ugljenih hidrata u ljudskom organizmu u zavisnosti je od ovog vitamina, jer Biotin „radi“ zajedno sa insulonim i učestvuje u sintezi supstanci i odgovoran je za sintezu glukoze. Lekari preporučuju Biotin osobama sa dijabetisom, kako bi poboljšali razmenu glukoze. Biotin sadrži sumpor, koji obezbeđuje dobro zdravlje kožnih ćelija, kose i noktiju. Biotin u vidu kapsula reguliše razmenu masti i sprečava lučenje sebiuma i seboreje.

Koja je korist od uzimanja Biotina 21st Century?

Biotin kao hranljivi dodatak po pristupačnoj ceni može se naći u raznim hranljivim namirnicamaBiotin ima izuzetno važnu ulogu u lečenju različitih bolesti, kao što su: crveni disbalans, crvene upale i iritacije, ataksija (nedostatak mišićne koordinacije),opadanje kose, grčevi, Krova bolest, hronična dijareja, hipotonija (nedostatak tonusa mišića), nervni poremećaji i niz drugih kožnih oboljenja.

Ukojim namirnicama se nalazi Biotin (Vitamin B-7)?

Biotin kao hranljivi dodatak po pristupačnoj ceni može se naći u raznim hranljivim namirnicama, ali njihov  udeo je daleko veći u namirnicama životinjskog porekla (svinjska i goveđa džigerica, goveđe srce, žumance jajeta). Žumance jajeta je najveći izvor Biotina u hrani.
Vitamin B7 nalazi se i u: goveđem mesu, teletini, piletini, kravljem mleku, kosjem siru i mleku.
Namirnice biljnog porekla bogate Biotinom su: paradajz, soja, zelena salata, pšenično brašno, kikiriki, kupus,šargarepa, jabuka, pomorandža, banana, dinja, krompir, zeleni luk i dr. Takođe dobar izvor Biotina mogu biti i: piletina, bademi, karfiol, ovas, jagode i orasi.
Biotin je povezan sa proteinima u ćelijama životinja, a u voći i povrću je slobodan. Sve namirnice, koji su izvor ove supstance, su neophodni ćelijama ljudskog organizma i sintezira se u crvenu mikrofloru. U slučaju da nam je crvena mikroflora u dobrom stanju, onda možemo sami proizvoditi Biotin.
 
Način upotrebe: Uzimati po 1 kapsulu dnevno uz hranu, za maksimalan dnevni rezultat, ili po uputstvu lekara. Ne uzimati iznad preporučene doze.
 
Doza: 1 kapsula
Količina: 100 kapsula

Sastav Vrednost %PDD
Biotin 5 000mkg 1667%
Kalcijum
(u vidu Dikalcijum fosfata)
113mg 11% 

Ostali sastojci: Želatin, maltodekstrin, magnezijum silikat, silicijev dioksid, magnezijum stearat, stearinova kiselina I celuloza.
Ne sadrži: šećer, kvasac, konzervanse, veštačke mirise I boje.
Čuvati na sobnoj temperature, na tamnom mestu van domašaja dece. 

Napiši recenziju

Ime:


Recenzija: Note: HTML nije preveden!

Ocena: Loše           Dobro

Unesite kod sa slike:
Web Design & SEO
© 2016