Customer support: office@biomall.rs
Serbian

INDIJSKA BOKVICA (PSILIJUM) U PRAHU 340 GR | NOW FOODS

INDIJSKA BOKVICA (PSILIJUM) U PRAHU 340 GR | NOW FOODS
INDIJSKA BOKVICA (PSILIJUM) U PRAHU 340 GR | NOW FOODS
INDIJSKA BOKVICA (PSILIJUM) U PRAHU 340 GR | NOW FOODS
2,100 din.
Kod proizvoda: INDIJSKA BOKVICA (PSILIJUM) U PRAHU 340 GR | NOW FOODS
Dostupnost: Na lageru
 

INDIJSKA BOKVICA (PSILIJUM) U PRAHU 340 GR | NOW FOODS

Indijska bokvica (PlantagoPsillium, Plantaginaceae) je biljka poznata širom Evrope, Azije i Amerike  zbog svoje sposobnosti  -  rastvarljivosti vlakana. Ova biljka je poznata u svetu kao indijska bela bokvica. Razlog da postane sinonim za " rastvorljiva vlakna", je zbog velike količine vlakana koja sadrži . Poznata je i pod nazivima indijski trputac, indijska bokvica ili buhačica.

Psillium u prahu djeluje kao gastrointestinalni detoksikator.Indijska bokvica se koristila još u drevnoj indijskoj ajurvedskoj medicini, kao i u tradicionalnoj kineskoj medicini. Indija  danas zauzima prvo mesto što se tiče izvoza  psilijuma i zauzima 85% svetske proizvodnje.

Putem našeg sajta možete poručiti bokvicu u prahu (psilijum) po vrlo pristupačnoj ceni.

KOJI SU VAŽNI SASTOJCI I PREDNOSTI KORIŠĆENJA  INDIJSKE  BOKVICE (PSILIJUMA)?

Najznačajniji i najbitniji  sastojak koji sadrži su vlakna koja su rastvorljiva u vodi. Kada se potope u vodu, vlakna  nabubre i formiraju  gustu  gel masu. Indijska bokvica je bogata rastvorljivim i nerastvorljivim  vlaknima ( 30% nerastvorljivih ). Preporučuje se u svakodnevnoj  ishrani  jer poboljšava funkcionisanje creva (leči zatvor), čisti telo od toksina, smanjuje loš holesterol i pomaže kod hemoroida. 

U gastrointestinalnom traktu,  kada dođu u kontakt s vodom ,ova dva  tipa nesvarljivih ugljenih hidrata formiraju  želatinsku smesu, koja ne može da se samelje od strane želučne kiseline i enzima, niti da se apsorbuje kroz ćelijske membrane.

Moderna medicinska disciplina- dijetetika je dokazala nekoliko prednosti korišćenja vodorastvorljivih vlakana -  upotreba vlakana je korisna za pravilnu apsorpciju hrane, gastrointestinalnu detoksikaciju, za poboljšanje peristaltike i dr.

  • Nabubrena vlakna stvaraju lažan osećaj sitosti. Mogu da se koriste u ishrani u pripremi raznih niskokaloričnih jela, a i kao dodadak  ishrani  siromašnoj  vlaknima radi  poboljšanja  njihove  apsorpcije.
  • Reguliše crevnu peristaltiku, tako što  usporava ili ubrzava peristaltiku.
  • Psillium u prahu djeluje kao gastrointestinalni detoksikator. Polurastvorljiva vlakna imaju kako  mehanička  tako i hemijska dejstva na akumulirane otpadne molekule kroz mikro nabore na površini tankog creva. Kompetitivno se vezuju sa aktivnim supstancama i transportuju  izvan tela pre nego što se pretvare u toksične  agense koji su sposobni da proniknu  u tkivo crevnih ćelija, a odatle u krvotok.
  • U slučaju dijareje, indijska bokvica apsorbuje višak vode u crevima, suši masu hranei tako usporava put.  Kod  konstipacije ili zatvora želatinska smesa  akumulira masu u stolici, utrljava se u intestinalni zid i podstiče peristaltiku da ubrza kretanje hrane.
  • indijska bokvice deluje kao sredstvo protiv nadimanja: uglavnom kod namirnica sa visokim ili pomešanim proteinskim  poreklom (jaja sa mlečnim proizvoima, mlečni proizvodi sa mesom, pasulj sa mesom, itd) ili kod prekomerne  konzumacije  proteina ili niske potrošnje vlakana.

ČIŠĆENJE ORGANIZMA INDIJSKOM BOKVICOM

Indijski bokvica utiče na mršavljenje jer stvara osećaj sitosti i sprečava potrebu za slatkišima

Indijski bokvica utiče na mršavljenje jer stvara osećaj sitosti i sprečava potrebu za slatkišima. Ukoliko u ishrani uključite indijsku bokvicu i ovsene pahuljice, ubrzaćete proces mršavljenja.

Poručite odmah indijsku bokvicu u prahu (psilijum) po  vrlo povoljnoj ceni.

NEŽELJENA DEJSTVA INDIJSKE BOKVICE?

Upotreba  vlakana i celih semenki indijske bokvice je potpuno bezopasna. Postoje razne studije o tome.  Trenutno ne postoje uverljive studije o tome kako  unos psilijuma utiče dugoročno. Međutim, sasvim je moguće da neki ljudi razviju alergiju na vlakna psilijuma.

KAKO SE MOŽE KONZUMIRATI PSILIJUM U PRAHU:

1 kašiku Psilliuma u prahu pomešajte sa čašom hladne ili tople vode (po želji) ili stavite u čašu prirodno ceđenog soka. Ne preterujte s količinom vlakana kako ne bi opteretili stomak I ometali ga u apsorbciji. Važno je da se vlakna uzimaju sa dovoljnom količinom tečnosti, zato što brzo nabubre. Možete dodati kašiku meda radi ukusa. Mešajte dok psilijum ne omekša i popijte. Nakon toga popijte još jednu čašu vode zato što je psilijum poput sunđera i apsorbuje veliku količinu vode te je unesite dovoljno kako ne biste  dehidrirali. Pijte dodatne tečnosti tokom dana. Posle nekoliko dana konzumiranja, primetićete značajan napredak u crevima.

Upozorenje: Ovaj proizvod koristite kako je preporučeno.Ukoliko ne unesete dovoljnu količinu tečnosti, bokvica može da nabubri u grlu, što može da izazove  gušenje. Izbegavajte upotrebu  ukoliko ste ikada imali suženje jednjaka ili problema sa gutanjem.

Doza: 1 kašika

Doze u pakovanju: 34

Sastav Vrednost % PDD
Kalorije  36  
Natrijum  10 mg <1%
Ukupno ugljeni hidrati  9 g  3%
Prehrambena vlakna  7 g  28%
Šećer 1,5 g  
Psilijum sa ukusom jabuke 10 g  

 

 

Procenat dnevne vrednosti zasnovan na 2000 kalorija. 

Ostali sastojci: psillium ljuspe prah (Plantagoaziatika), vlakana jabuke, fruktoza, prirodni ukus  jabuke.

Ne sadrži: mleko, kukuruz, jaja, pšenicu, soju, kvasac, so.

Napiši recenziju

Ime:


Recenzija: Note: HTML nije preveden!

Ocena: Loše           Dobro

Unesite kod sa slike:
Web Design & SEO
© 2016