Customer support: office@biomall.rs
Serbian

L- LYSINE 600 MG 90 TABLETA | 21ST CENTURY

L- LYSINE 600 MG 90 TABLETA | 21ST CENTURY
L- LYSINE 600 MG 90 TABLETA | 21ST CENTURY
L- LYSINE 600 MG 90 TABLETA | 21ST CENTURY
2,100 din.
Kod proizvoda: L-Lysine 600mg 90 Tablets
Dostupnost: Na lageru
 

L- LYSINE 600 MG  90 TABLETA | 21ST CENTURY

Lizin L-Lysine je esencijalna aminokiselina - suštinska komponenta proteina koja pomaže u izgradnji skeletnog mišića. Neophodna je za rast i oporavak tkiva, formiranja hormona, enzima i antitela. L-lizin sprečava rizik od nastanka virusnih ili herpesnih infekcija. Jača tkivo u zidovima arterija i prekursor je karnitina koji daje energiju kardiovaskularnom  sistemu. Lizin se vezuje za olovo - teški metal u organizmu te smanjuje njegovu toksičnost i pomaže u njegovom otklanjanju.

ŠTA JE L-LIZIN?

Lizin ili L-lizin je esencijalna aminokiselina, što znači da je neophodna za ljudsko zdravlje. Pošto ne može da se  proizvede u organizmu, mora se unositi putem dijetetskih suplemenata ili hrane. Lizin igra važnu ulogu u proizvodnji karnitina, hranljivih materija odgovornih  za pretvaranje masti u energiju i pomaže u smanjenju nivoa holesterola. Lizin pomaže organizmu da apsorbuje kalcijum i ima važnu ulogu u formiranju kolagena, supstance koja je izuzetno važna  za kosti i vezivno  tkivo, za kožu, tetive i hrskavicu. Lizin učestvuje u hrani kao što su kolači, krofne, keksići i žitarice. Kao rezultat toga, ishrana bogata žitaricama može dovesti do nedostatka lizina u telu.

Ima dejstvo da smanji visok nivo triglicerida u serumu krvi. Lizin (Lysine) učestvuje u borbi protiv virusa koji izazivaju upalu grla i herpesa. Deficit lizina može dovesti do anemije, jako crvenih očiju,  poremećaj enzima, gubitka kose, nedostatka koncentracije, razdražljivosti, reproduktivnih poremećaja, usporenog rasta i gubitka težine. Nedostatak lizina u ishrani izaziva zdravstvene probleme poput kamena u bubregu, umora, mučnine, vrtoglavice, gubitka apetita, uznemirenosti, anemije i reproduktivnih poremećaja. Mnogi vegetarijanci i neki sportisti su u riziku od deficita.

ZAŠTO KORISTITI L-LIZIN?

Kao što smo već spomenuli, aminokiselina L-lizin je poznata po svojoj sposobnosti da podstiče proizvodnju hormona, enzima, antitela, kao i brojnih endogenih proteina. Učestvuje u regulaciji azotnog  bilansa i snižava nivo triglicerida u krvi, koji zajedno sa holesterolom izazvaju zapušavanje arterija. Lizin igra važnu ulogu u sintezi kolagena, koji je deo vezivnog tkiva i koji je odgovoran za elastičnost kože, za jake noktei hrskavicu. Pomaže u zarastanju rana i obnavlja oštećena tkiva. Ova aminokiselina je takođe važna i za sintezu antitela, ima imunostimulirajuće delovanje i učestvuje u borbi protiv virusnih patogena. Isto tako, Lizin pojačava dejstvo Arginina, te se u većini slučajeva kombinuje sa njim. Kod dece je neophodan za  pravilan rast i formiranje kostiju, a zajedno sa vitaminom C i gvožđem, pomaže u izgradnji kolagena proteina.


L-lizin je važna aminokiselina za bodibildere jer pomaže da se ubrza oporavak  nakon  pretreniranosti i premora. Ukoliko se bavite bodibildingom  veoma je važna  zaštita i podsticanje  rasta mišićnog tkiva. L-lizin može pružiti oboje. L-lizin kao dodatak ishrani mogu da korise svi sportisti i osobe koje pate od oboljenja zglobova, jer ova aminokiselina jača koštano tkivo.

KORISTI UPOTREBE

 • Ima antivirusnu aktivnost 
 • Uklanja viruse i akutne respiratorne infekcije
 • Obezbeđuje kolagen
 • Podstiče rast i obnovu tkiva
 • Ubrzava oporavak 
 • Pomaže  apsorpciju kalcijuma 
 • Podržava pozitivan azotni  balans 
 • Jača imuni sistem
 • Povećava rast koštanog tkiva

 

JOŠ KORISTI UPOTRENE L-LIZINA

 • Kod herpesa i herpes zostera: Postoji mnogo dokaza koji podržavaju tvrdnje da lizin blagotvorno deluje na  herpes simpleks virus (HSV). Istraživanja pokazuju da je HSV potreban  arginine kako bi se razvio. Međutim  lizin se takmiči sa argininom u apsorpciji,tako da prisustvo lizina u telu, zaustavlja rast HSV uništavanjem arginina.
 • Kod osteoporoze: L-lizina tablete proizvođača 21st Century poboljšavaju apsorpciju kalcijuma iz digestivnog trakta i sprečavaju gubitak kalcijuma preko urina. Stoga, L-lizin može da zaustavi gubitak koštane mase kod osteoporoze. Pored toga, laboratorijska ispitivanja pokazuju da L-lizin u kombinaciji sa L-argininom (druga amino kiselina) povećava aktivnost koštanih ćelija i podstiče  stvaranje kolagena.
 • Za bolju mišićnu funkciju: Lizin u kombinaciji sa drugim aminokiselinama održava rast telesne mišićne mase.

Način upotrebe: Uzmite jednu (1) tabletu dnevno uz svaki obrok za maksimalne dnevne rezultate ili  po preporuci  vašeg lekara. 
Doziranje: 1 tableta
Broj: 90 tableta

Sastojci:

Vrednost:

% PDD

Lizin (L-Lizin)

600mg.

**

Ostali sastojci: kalcijum karbonat, hidroksi propil,celuloza, silicijum dioksid, kroskarmeloza natrijum, stearinska kiselina, magnezijum stearat
Bez dodatog šećera, soli, kvasca, konzervansa, veštačkih boja i aroma. 
Čuvati na sobnoj temperature, na mestu van domašaja dece. Ukoliko je proizvod pre upotrebe oštećen, ne koristite.

 

Napiši recenziju

Ime:


Recenzija: Note: HTML nije preveden!

Ocena: Loše           Dobro

Unesite kod sa slike:
Web Design & SEO
© 2016